Alles over de cast van Gooische Vrouwen

Ooit bedacht ons multitalent Linda de Mol een fantastische serie. Een serie genaamd Gooische Vrouwen, waarop later nog eens twee gelijknamige films werden gebaseerd. De serie bleek in elk geval al snel een daverend succes en zou de harten veroveren van vele kijkers.

Het scenario klopte, de scenery klopte en ook de acteurs en actrices in deze serie zorgden voor dat daverend succes. In deze blog zullen we ons met name richten op de cast zoals die in de serie voorkwam. Je zal eventjes goed moet lezen, want niet alle namen speelden de gehele serie mee. Maar goed, als je er even lekker voor gaat zitten, zal je vanzelf wel zien wat we daar precies mee bedoelen.

Gooische Vrouwen in een notendop

Nu kunnen we ons bijna niet voorstellen dat je niet weet wat Gooische Vrouwen is, maar voor hen zonder kennis, zullen we de storyline nog even uitleggen. Een soort Gooische Vrouwen in een notendop, dus. Het is in elk geval een serie waarin het verhaal van vier vrouwen in het Gooi wordt verteld: Cheryl, Anouk, Claire en Willemijn. De serie volgt hun ups en downs in relaties, vriendschappen en carrières terwijl ze proberen om te gaan met de uitdagingen van het leven in de upper class. Van extravagante feesten tot intieme momenten, de serie biedt een humoristische kijk op het leven van deze glamoureuze dames en hun zoektocht naar geluk en vervulling. Fan-tas-tisch, al zeggen we het zelf.

De cast

In de eerste drie seizoenen waren het Cheryl, Claire, Anouk en Willemijn wie de vier Gooische vrouwen voorstelden. We zullen je per stuk vertellen door wie de rollen werden vertolkt en waar je ze nog meer van zou kunnen kennen. Lees:

#1 Cheryl

Gespeeld door: Linda de Mol

Linda de Mol is een iconische Nederlandse televisiepersoonlijkheid, bekend om haar veelzijdigheid en charisma. Als actrice heeft ze in talloze films en series gespeeld, waaronder dus haar eigen serie, Gooische Vrouwen. Naast haar acteercarrière heeft Linda ook succesvolle programma’s gepresenteerd en geproduceerd. Haar betrokkenheid bij de entertainmentindustrie en haar charme hebben gezorgd dat ze nu is wie ze is.

In de serie vertolkt ze dus Cheryl. Cheryl Morero is een flamboyante en extraverte vrouw, altijd op zoek naar avontuur en plezier. Ze staat bekend om haar uitgesproken persoonlijkheid en haar liefde voor luxe en glamour. Ondanks haar soms impulsieve gedrag heeft Cheryl een warm hart en staat ze altijd klaar voor haar vriendinnen.

#2 Claire

Gespeeld door: Tjitske Reidinga

Jaa, daar is ze dan, Prinsesje Petronella. Althans, dat is hoe heel veel personen uit een bepaalde generatie haar zullen herkennen. Maar goed, Reidinga heeft door de jaren heen nog veel meer acteerklussen gehad en speelt sinds enige tijd ook in het theater. Ze trouwde eens met de vader van haar drie kinderen, maar is helaas niet meer met hem samen.

Gooische vrouw nummer twee is dus Claire van Kampen. Claire is een gedistingeerde en intellectuele vrouw, vaak gezien als de meest nuchtere van de vriendinnengroep. Ze is een succesvolle zakenvrouw en moeder, maar worstelt soms met haar eigen onzekerheden en het balanceren van haar carrière en gezinsleven. Claire is een betrouwbare vriendin en een bron van wijsheid voor haar vriendinnen, al hoewel die wijsheid niet altijd de juiste is.

#3 Anouk

Gespeeld door: Susan Visser

Susan Visser begon haar carrière in de jaren 90 en heeft sindsdien in talloze producties gespeeld, waaronder deze serie en Smeris. Met haar innemende persoonlijkheid en sterke acteertalent heeft ze een prominente plaats veroverd in de harten van vele fans. Als veelgeprezen actrice blijft ze het publiek boeien met haar optredens.

Maar goed, in Gooische Vrouwen speelt Susan Visser als Anouk Verschuur. Ze is een succesvolle carrièrevrouw, die haar eigen PR-bureau runt. De scherpe tong en liefde voor fashion brengen haar tot de persoon die ze is. Het dynamische karakter dat daarbij gepaard gaat, draagt bij aan de humor en intrige van de serie, waardoor ze geliefd is bij kijkers.

#4.1 Willemijn

Gespeeld door: Annet Malherbe

We noemen het maar even de ‘4.1-variant’, want na drie seizoenen werd de vierde Gooische vrouw verandert naar de ‘4.2-variant’, die we hieronder bespreken. Anyway, Annet Malherbe is een getalenteerde Nederlandse actrice die bekend staat om haar veelzijdige rollen en sterke vertolkingen. Ze heeft in talloze films, televisieseries en theaterproducties gespeeld en heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd.

Nummer 4.1, Willemijn Lodewijkx, is een excentrieke en neurotische (huis)vrouw, vaak gezien als de meest neurotische van de vriendinnengroep. Ze is perfectionistisch en heeft hoge verwachtingen van zichzelf en anderen. Ondanks haar eigenaardigheden heeft Willemijn een groot hart. Een hart dat in ieder geval altijd een plekje over heeft voor haar vriendinnen. In de serie overlijdt Willemijn, maar Annet zelf vond het ook al een langere tijd goed geweest en wilde zich meer richten op toneel in haar carrière. Vandaar haar afwezigheid, om het zo maar even te zeggen.

#4.2 Roelien

Gespeeld door: Lies Visschedijk

Lies Visschedijk heeft een gezicht dat vele herkennen uit duizenden. Hetgeen de meeste mensen haar van kennen, is waarschijnlijk van ‘Soof’, waarin ze inderdaad, de rol van ‘Soof’ vertolkt. Either way heeft ze in haar carrier nog veel meer prachtige rollen vertolkt. In 2024 is ze alweer 50 jaar geworden en we hopen dan ook dat ze nog voor een langere tijd actief blijft in het vak. Tegengeluiden over die hoop hebben we in elk geval nog niet gevonden.

In Gooische vrouwen speelt Visschedijk de rol van Roelien Lodewijkx-Grootheeze. Ondanks haar soms vreemde capriolen heeft Roelien een hart van goud en is ze altijd bereid om haar vriendinnen te steunen, zelfs als haar aanpak wat onconventioneel is. Met een excentrieke en hilarische persoonlijkheid zou je Roelien inderdaad wel kunnen beschrijven.

Andere castleden

De Gooische Vrouwen zijn de Gooische Vrouwen niet zonder alle andere castleden om hun heen. Zo is daar bijvoorbeeld de man van Cheryl, Martin Morero, wie gespeeld wordt door Peter Paul Muller. Ook heb je Evert Lodewijkx, gespeeld door Leopold Witte. En wat dacht je dan van Dokter Ed Rossi (Derek de Lint) of Tom Blaauw (Daniël Boissevain)? Ook twee personages die zeker hun plekje in deze blog verdiend hebben.

De toekomst van Gooische Vrouwen

Nadat de tweede Gooische Vrouwen film werd uitgebracht, was het voor een hele lange tijd stil. Gelukkig is er voor alle fans goed nieuws, want Gooische Vrouwen komt terug! En hoe, want veel castleden van de originele cast, zullen hier weer in verschijnen. Is dat even leuk? Wij zitten in elk geval al in de startblokken om hopelijk binnenkort lekker te genieten van een nieuwe portie Gooische Vrouwen.

Ook interessant