Dit zijn een aantal van de snelste SUV’s ter wereld

black car parked beside building and plants

Weet je eigenlijk wel wat de afkorting SUV betekent? Nee? Geen probleem, want wij wisten dat stiekem ook niet. Maar goed, zoals dat wel vaker gaat op onze vlog, zijn wij dan ook niet de ergste om die informatie met je te delen. Dus, een SUV is niets anders dan een Sport Utility Vehicule. Klinkt ergens best logisch, nietwaar?

Maar goed, we hebben het niet per se over de betekenis van de afkorting van deze blog. Waar we het wel over gaan hebben, is een aantal van de snelste SUV’s ter wereld, die op dit moment bestaan. Het is en blijft fascinerend dat dit soort auto’s steeds sneller worden en in die zin je nog sneller van a naar b kunnen vervoeren. Sommige SUV’s zijn namelijk nog best betaalbaar.

Wanneer is een auto een SUV?

Mooi, zo’n SUV, maar wanneer is een auto eigenlijk een SUV? Nou, het antwoord op die vraag is niet heel gemakkelijk te geven. In principe is een auto die wat hoger op zijn wielen staat en ruim is opgezet. Eerder was het zo dat een SUV een vierwielaandrijving heeft, omdat je met zo’n auto dan de wat ruigere terreinen zou kunnen betreden. Echter bestaan er tegenwoordig veel tweewielaangedreven auto’s en wil je zeker niet met elke SUV op ruig terrein rijden. Daar is een Porsche Cayenne of Lamborghini Urus toch net iets te duur is.

Eigenlijk kan je daarmee zeggen dat de SUV’s van tegenwoordig gewoon veredelde hatchbacks zijn, die toevallig soms vierwielaandrijving bezitten en wat hoger op hun pootjes staat. In de volksmond wordt ook el gezegd dat een SUV een ‘oude mensen auto’ is, vanwege de hoge instap. En, hij rijdt misschien ook wel wat prettiger over drempels en hobbels dan een meer sportievere auto. Rijd jij maar eens met een Alfa Romeo Mito over een hoge drempel heen zonder de bumper te schrapen. Dat is moeilijker dan je denkt, kunnen wij je uit ervaring vertellen.

Dit zijn de snelste SUV’s

Niet dat je in Nederland overdag harder mag rijden dan 100 km/h, maar veel SUV’s worden steeds sneller en sneller gemaakt. We zetten een aantal van de snelste SUV’s op een rijtje. Geniet ervan, zouden we zeggen, want de brute kracht die deze auto’s leverren, is van ongekende hoogte.

  • Tesla Model X Plaid

Het is een van de meest geavanceerde elektrische voertuigen op de markt, met indrukwekkende prestaties en technologische functies. De Model X biedt ruimte voor maximaal zeven passagiers en heeft een opvallend ontwerp met zijn kenmerkende Falcon Wing-deuren. Met een krachtige elektrische aandrijving biedt de Model X Plaid snelle acceleratie (0-100 in 2.6s) en een indrukwekkend bereik, waardoor het een populaire keuze is onder liefhebbers van elektrische auto’s.

  • Lamborghini Urus

De Lamborghini Urus is een high-performance SUV van Lamborghini. De nieuwste versie van de Urus biedt nog meer kracht en prestaties dan het voorheen deed. Met zijn krachtige motor en geavanceerde technologieën levert de Urus een indrukwekkende rijervaring. Wat betreft de 0-100 km/u tijd, die is zoals je wel kan verwachten immens snel. In zo’n 3.6s rijd je ineens het maximum van wat je op de snelweg mag rijden. Gaaf, nietwaar?

  • Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

De Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid combineert kracht en efficiëntie op een opmerkelijke manier. Deze hybride SUV beschikt over zowel een krachtige verbrandingsmotor als een elektromotor, waardoor het zowel snelle acceleratie als zuinigheid biedt. Met, wederom, een indrukwekkend vermogen en met geavanceerde technologieën biedt de Cayenne Turbo S E-Hybrid een opwindende rijervaring, terwijl hij ook milieubewust is. Je kan in zo’n 3,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren, dus langzaam ben je echt niet.

  • Aston Martin DBX 707

Wij zien je later, oké? Want deze Aston Martin DBX 707 brengt je in 3,2 seconden naar de 100 kilometer per uur. . De DBX 707 combineert stijlvolle luxe met sportieve prestaties, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor liefhebbers van krachtige en exclusieve voertuigen. Vrij deftige auto, al zeggen we het zelf. Je ziet er namelijk niet uit als een tank, maar bent wel groot en snel genoeg om je als een koning op de weg te verplaatsen. Meer dan geweldig, nietwaar?

  • Brabus 900 Rocket Edition

Deze wagen is enorm, we herhalen, enorm zwaar (2,5 ton) en bokst het alsnog voor elkaar om in 3,2 van 0 naar 100 te komen. De speciale editie is gebaseerd op de Mercedes-Benz GLE 63 S 4MATIC Coupe en is uitgerust met een motor waar je ‘u’ tegen zegt. Naast de indrukwekkende motorupgrade heeft Brabus ook het exterieur en interieur van de auto aangepast om een unieke en exclusieve uitstraling te creëren. En ja, je moet er van houden, maar dan heb je ook wat, denken wij maar zo.

De toekomst van supersnelle SUV’s

De toekomst van supersnelle SUV’s ziet er rooskleurig uit, met voortdurende innovaties in technologieën zoals elektrificatie en autonoom rijden. Autofabrikanten zullen blijven strijden om de grenzen van snelheid en prestaties te verleggen, wat resulteert in spannende ontwikkelingen op de markt voor luxe SUV’s.

Conclusie

Supersnelle SUV’s vertegenwoordigen een opwindende evolutie binnen de auto-industrie, waarbij snelheid en luxe samenkomen in één voertuig. Met toonaangevende fabrikanten die blijven innoveren, is de toekomst van de supersnelle SUV’s veelbelovend. We dromen er van om ooit zelf ook zo’n auto te gaan rijden. Want, weet je, het is simpelweg gewoon het comfortabelst wat je kan krijgen.

Ook interessant