Dominique Schemmekes: vermogen, vader, afkomst en meer

brown and black basketball ball

Waar sommige vrouwen worden gezien als ‘de vrouw van’, wordt Dominique Schemmekes misschien wel gezien als ‘de man van’. Tenminste, voor een heel groot gedeelte van de Nederlanders en al helemaal omdat ‘de vrouw van’ Schemmekes een groter bereik heeft bij meerdere generaties. Lekker geheimzinnig, maar als je straks alles over hem leest, snap je wat we bedoelen.

Anyway, Dominque Schemmekes dus. We zullen je in deze blog van alles over hem vertellen. We hebben het over zijn werk en zijn vermogen, maar ook over zijn afkomst, ouders en meer. Zo krijg je inzicht in de man die inmiddels getrouwd is met een Nederlandse dame die zeer zeker niet bang is om te zeggen wat ze denkt.

Wie is Dominique Schemmekes?

Head of TTT. Dat is wat er in de bio op zijn Instagram staat. Dan denk jij natuurlijk meteen, wat is TTT? Nou we kunnen je vertellen dat wij dat eerst ook niet wisten. Want ja, er zijn tegenwoordig toch zoveel ‘bekende Nederlanders’, influencers en anderen, dat het niet echt relevant is om van alles iedereen maar te kunnen onthouden.

Goed, TTT staat voor Triple ThreaT Basketball. Dit is een basketbalvereniging die ontstaan is uit het project Triple Threat, een jongereninitiatief in Schalkwijk. Dit is een laagdrempelige manier om in aanraking te komen met hun passie. Denk dus niet alleen aan basketbaltraining, maar ook muzieklessen, huiswerkbegeleiding en sportlessen van andere, uiteenlopende sporten. Ze doen het in ieder geval en zelfs zó goed dat ze in 2019 nog tot Club van het jaar zijn uitgeroepen door NOC*NSF. Niet niks, als je het ons vraagt.

​Afkomst en vader

Maar goed, leuk dat je dit doet, alleen bij dit soort initiatieven verwacht je ook wel dat het onderwerp je zelf aan het hart gaat om wat voor reden dan ook. Dominique vertelde in ieder geval weleens in een interview dat hij als kind een gebrek aan eigenwaarde ervoer. Dat had niet zo zeer met basketbal te maken, maar wél met zijn kunde op school. Zo zou hij zowel dyslexie als dyscalculie en ook nog eens ADHD hebben. Als je het ons vraagt is dat een bijna catastrofale combinatie. En dat bleek ook, want hij zou een ‘probleemkind’ worden. En wat gebeurt er als je dat tegen een kind blijft herhalen? Precies, dan gaat hij zich er ook naar gedragen.

Maar goed, labels of niet, Dominique is, net zoals alle andere mensen, een kind van zijn vader en moeder. Zijn moeder is van Ghanese afkomst en scheidde op jonge leeftijd al van zijn Nederlandse vader. Inmiddels is de relatie met de vader van Schemmekes weer hersteld, maar dit ging natuurlijk niet vanzelf.

Relatie

In 2022 is Dominque getrouwd met zangeres Anouk. Ze trouwden tijdens een concert van Anouk op het Malieveld in Den Haag met duizenden mensen als ‘getuige’. Als we de interviews met Anouk mogen geloven, verloopt de relatie inmiddels wel soepeltjes, maar is dat altijd niet geweest. Ze hebben een communicatiecoach ingeschakeld en inmiddels gaat het wat beter. Het was misschien wel de onzekerheid van Anouk en de liefde van Dominque voor haar die dit bewerkstelligde, maar goed, wat maakt het uit, het gaat over de verleden tijd.

Over Anouk gesproken, we zijn benieuwd wat Dominque van een aantal van haar uitspraken vindt. Zo plaatste ze laatst nog een zeer bijzonder gevoelig bericht over transgender vrouwen op Threads. Ze plaatste een foto van menstruatiebloed en zei daarbij ‘alleen zij die dit meemaken, mogen zichzelf vrouw noemen’. Je snapt wel dat er ontzettend veel commotie rondom staat. Want, er zijn ook genoeg vrouwen die geboren zijn als vrouw en om bepaalde redenen geen menstruatie hebben. Nou ja, wat je er ook van vindt, het lijkt ons best intens als je vrouw zoveel ‘haat’ over haar heen krijgt/ zo’n sterke mening heeft.

Vermogen

Terug naar Schemmekes, over wie het artikel natuurlijk draait. Eer zouden heel veel mensen benieuwd zijn naar zijn vermogen, maar helaas is er niet veel over bekend. Wat we wel weten idd dat zijn, inmiddels vrouw Anouk absoluut niet op de centjes hoeft te letten. Maar goed, dat je bent getrouwd betekent niet per definitie dat je alles moet delen. Bovendien heeft Anouk, naast het kind wat ze met Dominque heeft, veel kinderen die allemaal niet van Dominique zijn. We achten de kans groot dat ook zij de vruchten van het vermogen kunnen lukken, wat dan weer inhoudt dat er minder ‘overblijft’ voor Anouk. Ach, laten we het erop houden dat hij het vast niet slecht heeft. Zijn Instagram pagina ziet er gelikt uit en omvat allemaal plaatjes die luxe uitstralen.

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat Dominique Schemmekes een interessante man is. We hebben nog lang niet alles over hem verteld, maar voor deze blog houden wet he even hierbij. Op naar de aankomende toekomst waar hij misschien nog wel meer van zich laat horen, waarin hij zijn bedrijf kan laten groeien en waarin hij nog steeds gelukkig is met Anouk en hun kinderen.

Latest from Blog