Ga mee naar het verleden en ontdek de cast van Charmed

Er werden maar liefst acht seizoenen van deze serie uitgebracht. Acht! Dat kan alleen maar als het een daverend succes was en het voor alle betrokken partijen (regisseur, acteurs, etc.) genoeg geld in het laatje bracht om door te gaan.

Over welke serie we het hebben? Charmed, natuurlijk! Althans, ‘natuurlijk’ is het misschien niet, omdat het een Amerikaanse serie is. Geen Nederlandse dus. Echter is de kans groot dat je er weleens van hebt gehoord en het misschien wel hebt gezien. We nemen je in deze blog mee naar het verleden en zullen je van alles vertellen over de cast. Wie was wie ook alweer? En welke acteurs waren mateloos populair?

Waar ging Charmed over?

IMDb-score: 7,2/ 10 ⭐️
Uitgebracht: 1998 – 2006
Aantal seizoenen: 8

Hmm… Waar ging het ook alweer over? Nou, de serie betreft het verhaal van drie zusjes, Piper Phoebe en Prue Halliwell. Op een gegeven moment komen ze erachter dat de roots van hun familie in die van de een familie heksen ligt. Ze blijken de The Charmed Ones te zijn, wat de sterkste heksen uit deze wonderlijke wereld betreft. Ieder excelleren ze in een andere magie vorm en met hun Power of Three beschermen ze onschuldige personen van het kwaad uit de onderwereld.

In 2018 kwam er een reboot van de serie Charmed uit. Het duurde vier seizoenen lang, maar de recensies waren lang niet zo goed als de originele Charmed. Tja, het is dan ook zeker moeite om zoiets nog te overtreffen, right? Maar goed, for your information, we bespreken hieronder de cast van de originele Charmed.

De belangrijkste rollen in Charmed

De drie gezusters waren natuurlijk de hoofdrollen in de serie. We vertellen allereerst graag iets over hen, voordat we nog een aantal andere bekende karakters uit de serie beschrijven.

#1 Piper Halliwell

Gespeeld door Holly Marie Combs

Piper was de twee na oudste van de drie. Als je het ons vraagt had ze ontzettend gave krachten. Dit omvatten molecular immobilization, molecular combustion, and molecular acceleration. Of te wel,
moleculaire immobilisatie, moleculaire verbranding en moleculaire versnelling. Haar krachten zijn gelinkt aan haar emotie en dat verklaart dan ook dat ze pas op latere leeftijd deze krachten onder de knie kreeg.

Actrice Holly Marie Combs zagen we na Charmed eigenlijk nog in 1 grote serie terug, namelijk in de serie Pretty Little Liars. Ze was hier de moeder van Aria Montgomery (Lucy Hale). Wellicht is dat ook omdat ze voorafgaand aan Charmed eigenlijk ook al een heel stuk carrière had gehad.

#2 Prue Halliwell

Gespeeld door Shannen Doherty

De oudste van de zus was Prue. Super cool, want Prue kon voorwerpen verplaatsen met haar gedachten en haar gedachten ook losmaken van haar lichaam. Helaas overlijdt Prue aan het einde van het derde seizoen, maar komt toch nog terug. Althans, in de gedaante van een vrouw genaamd Patience, van wie inderdaad blijkt dat ze in haar vorige leven Prue was.

Shannen Doherty koos er dus voor om na drie seizoenen met de serie te stoppen. De reden hiervan is nooit bekendgemaakt, maar als vanzelfsprekend zijn daar wel geruchten over geweest. Hoe dan ook heeft ze daarna niet heel veel meer geacteerd. Wellicht omdat ze onder andere met kanker werd gediagnosticeerd, een ziekte die geregeld een heel leven overneemt. Hoe dan ook hebben we die seizoenen dat ze speelde, wel van haar genoten.

#3 Phoebe Halliwell

Gespeeld door Alyssa Milano

De jongste van het grut was Phoebe. Phoebe blijkt middels aanraking van voorwerpen/ personen in de toekomst te kunnen kijken. Althans, ze kan visioenen zien. Ook krijgt ze later de kracht van levitation, wat betekent dat ze tegen de zwaartekracht in kon werken.

In 2024 is de actrice van dit personage, Alyssa Milano, alweer 52 jaar. Ze heeft nog in verschillende series en films gespeeld en is onder andere een van de grotere namen die zich bekend maakte in de MeToo-beweging. Verder houdt ze erg van fotografie en kan ze zelfs zingen. Hoe gaaf is dat?

Andere personages

We zullen nu nog doorgaan op een aantal andere personages. Zij hebben een iets minder grote rol gehad dan de zussen, maar zijn nog steeds even belangrijk.

 • Paige Matthews
  gespeeld Rose McGowan
  Het halfzusje van de drie zussen, is Paige. Ze deelt dezelfde moeder met de zussen en is ook een van de the Charmed Ones. Ze kan objecten teleporteren, net als Prue. Echter is Paige de dochter van een Guardian Angel, wat invloed heeft op haar krachten.
 • Cole Turner
  gespeeld door Julian McMahon
  Oei, oei. Je zou maar trouwen met de heerser van de onderwereld, zoals Phoebe dat deed. Uiteindelijk kwam het wel ongeveer goed tussen de twee, maar het leidde op zich zelf toch wel tot een aantal problemen.
 • Leo Wyatt
  gespeeld door Brian Krause
  Leo is in principe de geliefde van middelste zus, Piper. Hij was de Whitelighter voor de The Charmed Ones en ontwikkelde op een later punt dus die liefde voor Piper. Met haar kreeg hij drie kinderen en aan het einde van de serie kiest hij voor een sterfelijk leven, om zijn echte levensdoel te vervullen.
 • Darryl Morris
  gespeeld door Dorian Gregory
  Politieagent Daryl Morris kwam achter het geheim van de drie heksen. Sindsdien heeft hij het geheim gehouden en werd een bondgenoot van de beste vrouwen. Helaas ging het aan het einde van seizoen 3 bijna mis, toen hij werd aangeklaagd voor moord, vervolgens werd gered door de zusters maar zijn herinneringen over zijn bijna-executie volledig kwijt was.

Deze karakters hebben het meest in de serie gespeeld, naast de hoofdrolspeelsters. Natuurlijk zijn er nog andere personages die meerdere afleveringen te zien zijn geweest, maar als we die allemaal gaan benoemen, vertellen we je veel te veel informatie die je beter kan bekijken in de serie zelf. We hopen in elk geval dat je genoten hebt van deze blog en weer even lekker bent meegenomen naar het verleden.

Ook interessant