Het weesmeisje volgorde & meer leuke boekenseries

white and brown book on brown woven surface

In de hectische wereld waarin we leven, lijkt de tijd steeds sneller te gaan. We worden constant overspoeld door informatie, afleidingen en verantwoordelijkheden. In deze drukte vergeten we soms hoe heerlijk het is om even helemaal tot rust te komen en te ontsnappen naar een andere wereld. Een wereld waarin de tijd vertraagt, de zorgen vervagen en de verbeelding de vrije loop krijgt. Dat is precies wat lezen ons biedt – een oase van rust en ontspanning in ons chaotische bestaan.

Om je wat inspiratie te geven over wat je dan kan lezen, vertellen we je graag over de boekenserie van ‘Het Weesmeisje’. Deze boeken, oorspronkelijk geschreven door een Duitse auteur genaamd Anne Jacobs, zijn absoluut geweldig. We vertellen je in welke volgorde deze serie moet lezen, we vertellen je over Anne Jacobs én over nog meer geweldige boeken series die je kan gaan lezen. Lees je (snap je) gauw verder?

Juiste volgorde ‘Het weesmeisje’-serie

We vallen maar gelijk met de deur in huis en zullen je een korte samenvatting van elk boek uit de serie geven. Natuurlijk staan de boeken in de juiste volgorde. Lees:

#1 Het weesmeisje

Weesmeisje Marie betrekt het huis van de familie Melzers als keukenmeisje. Alles verloopt rustig in het huis, totdat er omhoog komt dat de familie een groot geheim met zich meedraagt. Komt Marie hier achter? En wat is haar relatie met erfgenaam en zoon Melzers, Paul?

#2 De moed van het weesmeisje

Drie jaar later dan het eerste boek, nu in 1916, is de villa geen villa meer, maar een militair ziekenhuis. De hele familie zet zich in voor de oorlog, tot er mensen overlijden. Bovendien is ‘Marie’s’ Paul in de handen van de Russen gevallen als krijgsgevangene. Ziet ze hem ooit nog terug? Of wordt er door iemand anders toch roet in het eten gegooid?

#3 De erfenis van het weesmeisje

De zware tijden van de oorlog zijn inmiddels voorbij. Mari hoopt haar droom te kunnen verwezenlijken, waar Paul bezig is met de wederopbouw van de lakenfabriek. Alles lijkt zo soepel als kan te verlopen, totdat een mysterieuze vondst wordt gedaan. Wat zal dit betekenen voor de toekomst van Marie?

#4 De terugkeer van het weesmeisje

Waar de tijden hiervoor nog zo florerend leken te gaan, lopen zowel de bedrijven van Marie als Paul in het niet. Bovendien kampt Paul ook nog met een vreselijke ziekte. Het mooie leven dat eens in de villa plaatsvond, lijkt nu volledig ineen te vallen… Hoe nu verder?

#5 De belofte van het weesmeisje

Waar de ene oorlog pas net over leek te zijn, staat de volgende alweer om de hoek te kijken. En laat het nationaal-socialistische Duitsland nou net geen behoefte hebben aan een joods atelier zoals die van Marie. De situatie wordt steeds gevaarlijker en ook met de fabriek van Paul gaat het niet goed. Alsof het nog niet genoeg is, wordt Paul ook nog eens aangeraden te scheiden van Marie. Wat betekent dit voor hun relatie?

#6 Het verlangen van het weesmeisje

Op de vooravond van de Tweede Wereldoorlog is de spanning om te snijden. Het leven gaat veranderen en dan met name in negatieve zin. Marie besluit samen met zoon Leo naar New York te vluchten, Paul probeert tegelijkertijd van alles om de villa veilig te stellen. En dan, waar Marie misschien al bang voor was, vindt Paul een nieuwe liefde. Is hun huwelijk sterk genoeg om deze drama te overleven? Kan Marie haar geliefde Paul nog terugwinnen?

Wie is Anne Jacobs?

Anne Jacobs is de schrijfster die op de boeken van Het Weesmeisje (Die Tuchvilla) staat. Echter is het niet de echte naam van de schrijfster, want dat is de Duitse Hilke Sellnick. Sellnick begon pas op latere leeftijd met schrijven en heeft al die jaren nog onder veel meer pseudoniemen gesproken. Overigens zijn veel van haar meest recente boeken niet vertaald en kunnen we niet zeggen dat je dan ook nog veel andere boeken van haar kan lezen, mocht je fan zijn van bovenstaande boekenserie.

Maar goed, hoe dan ook heeft Anne Jacobs et haar meeslepende verhalen en goed ontwikkelde personages een prominente plaats veroverd in de wereld van de populaire fictie, en haar werk wordt gewaardeerd door vele lezers.

Andere boekenseries

Wat je wel kan lezen als je klaar bent met de ‘Het Weesmeisje’-serie, zullen we hieronder beschrijven. We starten met ‘De Zeven Zussen’:

 • Lucinda Riley
  ‘De Zeven Zussen’ is een boekenserie geschreven door Lucinda Riley. Het verhaal draait om zeven geadopteerde zussen die na het overlijden van hun adoptievader, Pa Salt, aanwijzingen krijgen over hun afkomst. Elk boek volgt een van de zussen op haar zoektocht naar haar biologische achtergrond en identiteit. De serie combineert familiegeheimen, romantiek en historische elementen in verschillende landen en tijdperken, waardoor het een meeslepende en populaire reeks is.
 • Colleen Hoover
  ‘It Ends with Us’ is een boek geschreven door Colleen Hoover. Het verhaal draait om Lily Bloom die een relatie begint met de charmante neurochirurg Ryle Kincaid. De serie bestaat uit dit enkele boek, zonder vervolgboeken. Het verhaal behandelt belangrijke thema’s zoals huiselijk geweld en persoonlijke groei, en het is een aangrijpende en emotionele roman die lezers aan het denken zet over complexe relaties en moeilijke keuzes. Het zogenoemde ‘vervolg’ op dit boek is het populaire ‘It Starts with Us’.
 • Sarah J. Maas
  De serie die begint met ‘A Court of Thorns and Roses‘ van Sarah J. Maas omvat momenteel de volgende boeken:
  – ‘A Court of Thorns and Roses‘ (Het Hof van Doorns en Rozen)
  – ‘A Court of Mist and Fury‘ (Het Hof van Mist en Woede)
  – ‘A Court of Wings and Ruin‘ (Het Hof van Vleugels en Verwoesting)
  – ‘A Court of Frost and Starlight‘ (Het Hof van IJs en Sterren)
  – ‘A Court of Silver Flames‘ (Het Hof van Zilveren Vlammen)
  De serie is in een soort fantasy-achtige setting geschreven. Je volgt de avonturen van Feyre Archeron, een jonge jager die in een magische wereld belandt na het doden van een feeënwolf. De boeken zijn in het Nederlands te koop, maar het leest ‘mooier’ in het Engels weg.

We hopen dat je nu genoeg inspiratie hebt opgedaan en binnenkort kan genieten van een middag vol ontspanning, onder het genot van een goed boek en een flinke kop thee.

Ook interessant