Inez Weski: Partner, afkomst, kinderen, ouders en meer

Ons land kent heel wat bekende advocaten. Hoewel het echte geld in de civiele tak van de advocatuur te vinden is, is het voor veel mensen toch nog altijd zo dat het strafrecht het meest interessant klinkt. Dit is dan ook niet anders voor de zaken die Inez Weski behandeld ten overstaan van de rechters. Deze dame in het zwart heeft het voor elkaar gekregen om een van de bekendste strafpleiters van ons land te worden. Nu is het wel zo dat er nog een hoop onduidelijkheid bestaat over haar persoonlijke leven en haar carrière. Om hier verandering in te brengen hebben we besloten om het vandaag net even wat makkelijker te maken. In dit artikel hebben we namelijk dé belangrijkste info voor over Inez Weski voor jou op een rijtje gezet!

De jeugd van Inez Weski

We gaan je straks meer laten zien over de kinderen en partner van Inez Weski. Maar voor het zover is willen we alleen eerst wat meer vertellen over haar jeugd. Dit is namelijk toch waar het allemaal mee is begonnen. Ze is geboren op 10 februari 1955 in Rotterdam. Haar reis naar de top van de juridische wereld begon dan ook in deze stad toen ze strafrecht volgde op de universiteit. In 1978 werd ze beëdigd als advocaat en stapte ze de wereld van de strafzaken binnen. Haar carrière werd pas echt gelanceerd toen ze zich aansloot bij het advocatenkantoor ‘Weski Heinrici Advocaten’, opgericht door haar zus Miriam Weski in 1976. Haar inzet voor rechtvaardigheid overschreed nationale grenzen toen ze in 2006 advocaat werd van de omstreden Surinaamse ex-president Desi Bouterse. Ze zette zich in om het vonnis uit 1999, waarin Bouterse veroordeeld werd wegens cocaïnesmokkel, te herzien.

Hoewel de AOW-leeftijd werd bereikt in 2021, liet Weski zich niet stoppen en heeft ze besloten om toch door te blijven gaan. Ze bleef als advocaat actief en haar kantoor Weski Advocaten was een van de meest populaire kantoren van ons land. In een bewonderenswaardige daad van overdracht verkocht ze op 11 april 2023 haar kantoor aan haar zoon, waardoor haar nalatenschap werd voortgezet. Later in dit artikel laten wij je nog veel meer zien over de kinderen van Inez Weski.

Afkomst en ouders

Inez Weski onderscheidt zich niet alleen door haar uitzonderlijke juridische talent, maar ook door haar unieke persoonlijkheid. Ze beschrijft zichzelf als een ‘workaholic’ en een ‘control freak’. In een interview in 2007 deelde ze haar overtuiging dat achterdocht een noodzakelijke eigenschap is in haar beroep. Deze karaktertrekken hebben haar geholpen om complexe zaken te ontrafelen en het recht zege te laten vieren. Deze eigenschappen heeft ze van haar ouders gekregen. Ze groeide op in een groot gezin. Tijdens haar interview met Zomergasten heeft ze verteld dat haar ouders van oorsprong uit een klein Wit-Russische dorp komen. Hier heeft ze dan ook haar naam vandaan. Verder wil ze eigenlijk niet zoveel kwijt over haar familie. Dit probeert ze dan ook voor een groot gedeelte privé te houden voor de buitenwereld.

Arrestatie door zaak Ridouan Taghi

Het leven van Weski nam een onverwachte wending in april 2023. Dit was het moment waarop ze werd gearresteerd op verdenking van het doorspelen van berichten tussen Ridouan Taghi en externe partijen in het Marengo-proces. Dit nieuws schokte velen die haar altijd hadden gezien als een onwrikbare verdediger van gerechtigheid. Niet lang daarna legde ze de verdediging van Taghi neer. De beschuldigingen waren gebaseerd op berichtenverkeer via de versleutelde app SkyECC. Deze app dateerde van vóór de arrestatie van Taghi in 2019. Haar voorlopige hechtenis werd verlengd, maar op 1 juni kwam het verlossende nieuws dat haar voorlopige hechtenis werd opgeheven. Sindsdien houdt ze zich iets meer op de achtergrond, al heeft ze wel aangegeven weer aan de slag te willen gaan.

Partner van Inez Weski

Op dit moment is het niet bekend of Weski een relatie heeft of niet. Het is in ieder geval een dame die niet zoveel deelt met de buitenwereld als het aankomt op haar liefdesleven. De kans is groot dat ze haar zoon heeft gekregen met haar ex-partner nu ze nooit samen worden gezien in het openbaar. Overigens heeft Weski in meerdere interviews aangegeven dat ze werken het belangrijkste vindt wat je in je leven maar kunt doen. Met zo’n persoonlijkheid als een workaholic is het dan ook erg lastig om een relatie te onderhouden. We zouden het dus maar al te goed begrijpen als Inez Weski ervoor heeft gekozen om na de geboorte van haar zoon als single dame door het leven te gaan.

De kinderen van Inez Weski

Het is al even kort aan de orde gekomen, Weski heeft een zoon gekregen uit een vorige relatie. haar zoon Guy is geboren op 1981 en heeft net als zijn moeder besloten om de wereld van het strafrecht te ontdekken. Hij pakt het alleen wel iets anders aan dan zijn moeder. In tegenstelling tot Weski heeft hij er namelijk nog wel een uitgebreid privéleven naast.

Overigens heeft hij een erg goede relatie met zijn moeder en met zijn tante Miriam Weski. De drie worden vaak in het openbaar samen gespot en ze zijn ook wel eens aangeschoven om een interview met z’n drietjes te geven. Dit laat wel zien dat de familie Weski een waar juridisch gen heeft. En oh ja, een aantal dagen voordat Inez werd gearresteerd, werd het advocatenkantoor aan hem overgedragen. Dat zegt iets over Weski zelf, maar ook over het talent wat er in Guy schuilt.

Conclusie

We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over het bijzondere leven van Inez Weski. Het leven van Inez Weski staat symbool voor haar toewijding aan rechtvaardigheid. Haar vastberadenheid, gecombineerd met haar scherpe juridische geest, maakt haar tot een baken van hoop voor velen die gerechtigheid zochten. Hoewel ze door haar arrestatie met een flinke tegenslag te verduren kreeg is het wel zo dat haar nalatenschap doorgaat op haar kinderen. Als je nog meer te weten wilt komen over de levens van bekende Nederlanders dan hebben we goed nieuws voor je. Hier op de site vind je nog veel meer blogs die je zeker even goed door moet lezen!

Ook interessant