Klamboe Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Niets is zo irritant als een zoemende mug die je midden in de nacht wakker maakt, nadat hij je heeft gevonden en je probeert te steken. Die anti-mug spray die je op aanraden van een professional had gekocht, is het nou nét niet. Een laatste redmiddel, wat misschien wel het meest efficiënt is, is een klamboe. In de winter hoef je ‘m trouwens niet weg te halen, want dan zorgt het er lekker voor dat je een warm holletje creëert, waarin je heerlijk kan wegdommelen. Dankzij de gaatjes in de klamboe maakt het nog wel dat je genoeg verse zuurstof krijgt. We zien dus alleen maar voordelen in een klamboe.

Maar, misschien vraag je je af waar je eigenlijk zo’n klamboe kan kopen? En misschien nog wel een betere vraag: waar is zo’n ding nog een beetje betaalbaar? In deze blog lees je het antwoord op deze twee vragen én verrijken we je met de kennis waar je op met letten bij de aanschaf van een klamboe. Veel leesplezier!

Klamboe Action

Tot onze spijt moeten we je vertellen dat er op dit moment geen klamboe te koop is bij de Action. Echter is dit in het verleden wel vaker dan eens het geval geweest. Het ging dan op aanbiedingen waarbij een op=op-actie gold. We hebben er trouwens wel een goede reden voor dat je er nu niet eentje kan vinden. Dat komt omdat we dit artikel in november schrijven en dat nou niet echt bekend staat als het seizoen van de mug en andere insecten in de slaapkamer.

Klik hier om de website van de Action in de gaten te houden en te zien of ze weer een budget klamboe verkopen.

Klamboe Lidl

Een andere winkel waar vaak wel budget varianten van artikelen zijn te vinden, is de Lidl. Ook hier geldt dat ze in het verleden klamboe’s hebben verkocht die nu uitverkocht zijn, maar op dit moment is er gelukkig nog wel een alternatief te vinden.

Rocktrail Kampeeraccessoires

Prijs: €7,99

Tja, het is wat dat betreft geen pareltje. Een pareltje in de zin van esthetiek. Het gaat namelijk om een klamboe voor het kamperen. Je hangt deze op in het bos of in je kleine tentje en houdt er insecten mee buiten de deur. Voor een éénpersoonsbed zal het prima werken, voor een tweepersoonsbed al wat minder. Je kan de klamboe bijvoorbeeld wel gebruiken om het even ‘uit te proberen’. Heeft bijvoorbeeld je kind erg last van muggen, dan kost het ‘geen drol’ om het probleem te verhelpen. Met andere woorden: voor elk probleem heeft een oplossing. Zowel in het geval van de muggen als het geval van de esthetiek van de klamboe.

Klik hier om de klamboe te bekijken

Andere budget keuzes

Je maakt een keuze voor een bepaalde klamboe. Dat kan alleen wanneer je wel de keuze hebt gehad uit tenminste twee klamboes. Omdat dat nu nog niet het geval is, geven we je graag een aantal extra opties om uit te kiezen. We beginnen met een klamboe van Yunics en zullen daarna nog op veel meer andere klamboes ingaan. Lees je mee?

Klamboe Yunics

Prijs: €9,95

Deze klamboe is gemaakt voor een tweepersoonsbed. De klamboe hang je op aan het plafond via een haakje. Je krijgt het haakje gewoon meegeleverd, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Het is, for your information, een schroef, dus je moet wel de middelen hebben om dit in het plafond te creëren. Omdat de klamboe maar zo’n 130 gram weegt, hoef je niet bang te zijn dat de klamboe bij de eerste beste aanraking alweer naar beneden valt. Al met al is het dus een prima ding, voor een prima prijs. Het is absoluut niet te duur en ook zeker niet zo goedkoop dat je erg gaat twijfelen aan de kwaliteit van het hele gevaarte.

Klik hier om de klamboe te bekijken

Klamboe Voordeeldrogisterij

Prijs: €13,58

Wederom een klamboe die je kan gebruiken voor maar liefst twee personen. Het werkt goed tegen de muggen, maar ook tegen bijvoorbeeld vliegen die nog weleens hun weg naar binnen vinden. De klamboe is gemaakt van poly-mesh, een wat duurder woord voor gaas dat is gemaakt van polyester. De kleine gaatjes van het gaas zijn trouwens klein genoeg om alles buiten te houden, zélfs fruitvliegjes. Verder is de klamboe alleen in een witte kleur beschikbaar, wat waarschijnlijk wel in bijna alle slaapkamers goed zal staan. Behalve als je hebt gekozen voor een ‘hotel-chique’ interieur, dan staat het misschien wat goedkoop. Maarja, liever jeuk of een fijne nachtrust. Zeg het maar.

Klik hier om de klamboe te bekijken

Klamboe Blokker

Prijs: €16,25

Misschien heb je de klamboe wel nú nodig en heb je geen tijd om te wachten op een pakketje dat je online hebt besteld. In zo’n geval wil je as soon as possible naar een winkel. Hoewel deze klamboe van de Blokker komt, wat dus daadwerkelijk een winkel is, is deze klamboe alleen online beschikbaar, helaas. Hoe dan ook doet het niets af van de kwaliteit, want ook dit is zeker een prima klamboe. Je bevestigt ‘m aan het plafond met een haak en haalt ‘m er ook zo weer vanaf als het muggenseizoen voorbij is. Je zal eindelijk weer lekker slapen. Wist je trouwens dat een goede nachtrust de helft is van een goede start van je dag? Kopen dus!

Klik hier om de klamboe te bekijken

Klamboe Dekbed-Discounter

Prijs: vanaf €5,99

We spreken in dit geval over een ‘vanaf’ prijs, omdat je deze klamboe in verschillende maten hebt. De kleinste variant, voor een eenpersoonsbed is nu een kleine 6 euro. Het mooie aan deze klamboe is dat het zich onderscheid van de anderen die je al in deze blog hebt gezien. In plaats van één haak aan het plafond, is het een klamboe met minimaal 7 haken. Er wordt dus een rechthoek gecreëerd. Dit is toch wat chiquer of ‘deftiger’ (snap je?) dan de andere klamboes. Met één haak krijg je toch een soort prinsessengevoel, toch?

Klik hier om de klamboe te bekijken

Klamboe Deluxa Desgin

Prijs: €13,60

Muggen prikken om bloed te verkrijgen voor hun voortplanting. Alleen vrouwelijke muggen steken, omdat ze eiwitten en voedingsstoffen uit bloed nodig hebben voor eileg. Ze injecteren speeksel om het bloed te verdunnen en het stollen te voorkomen, wat jeuk en irritatie veroorzaakt. Het is dus niet meer dan logisch dat muggen ook maar proberen te leven. Dat neemt niet weg dat ze nog steeds bloedje irritant zijn. En dus, presenteren we voor de zoveelste keer een prima klamboe. Je gebruikt deze voor een tweepersoonsbed en kijkt aan tegen een witte kleur. Gelukkig zitten de ophanging, ophanghaak en muurpen in het pakket, dus kan je meteen beginnen met monteren als de klamboe op de deurmat valt.

Klik hier om de klamboe te bekijken

Klamboe Merkloos

Prijs: €12,30

Waarom moet je per se een klamboe van een merk hebben, terwijl dat eigenlijk niets aan de kwaliteit verandert? Precies, niet nodig. De Klamboe – Rond Muskietennet – Reisklamboe heeft een mooi formaat, kan je gemakkelijk ergens mee naar toe nemen en is zeker goed te betalen. Mee naar toe nemen? Ja, zeker. Denk maar eens over een vakantie naar een warm land. Grote kans dat het aantal muggen en andere insecten nog hoger ligt dan hier ons eigen kikkerlandje. Voor €12,30 is het nog wel de moeite waard om dit speciaal voor een vakantie aan te schaffen.

Klik hier om de klamboe te bekijken

Koopgids klamboe

Aan de hand van de onderstaande punten, weet jij naar wat voor klamboe je eigenlijk zoekt en welke je dus wil aanschaffen. Lees alles aandachtig door, bekijk onze budget keuzes nog eens en maak een uiteindelijke keuze. Veel succes!

 • Materiaal
  Klamboes van katoen zijn ademend en zacht, wat zorgt voor een comfortabele nachtrust. Overigens zullen de meeste goedkope klamboes zijn gemaakt van polyester. Dit is duurzaam en kan je gemakkelijk onderhouden. Echter is de polyester variant veel minder ademend dan katoen, al is het wel goedkoper. Je zal in dit artikel dan ook waarschijnlijk meer polyester varianten vinden dan degene van katoen.
 • Bevestigingsmethode
  Controleer of de klamboe wordt geleverd met iets om het op te hangen, bijvoorbeeld haakjes of een frame. Zorg ervoor dat je de benodigde bevestigingspunten hebt in je slaapkamer. Zorg er dan ook gelijk voor dat het stevig hangt, want je zal je doodschrikken als je het niet goed bevestigt en het midden in de nacht op je valt.
 • Stijl
  Kies een klamboe die past bij de inrichting van je slaapkamer. Er zijn verschillende stijlen en kleuren beschikbaar, van eenvoudige witte klamboes tot meer decoratieve opties.
 • Onderhoud
  Controleer of de klamboe gemakkelijk kan worden gewassen en onderhouden. Regelmatig wassen is belangrijk om de klamboe schoon en effectief te houden. Je slaapt er toch iedere nacht onder en het kan best zo voelen alsof je je (vieze) slaapadem in de stof ademt.

Ja? Alles doorgelezen? Super! Dan ben je nu helemaal voorbereid om jouw budget keuze klamboe te selecteren. Zeg maar tot ziens tegen muggenbulten die je ’s nachts oploopt.

Ook interessant