Kruidenpotjes Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Kruiden zijn al eeuwenlang de geheime ingrediënten die de culinaire wereld verrijken. Ze voegen smaak, aroma en kleur toe aan onze gerechten en maken van gewone maaltijden iets buitengewoons. In deze blog gaan we op een smaakvolle ontdekkingsreis naar de wereld van kruidenpotjes. We laten je zien hoe deze kleine, maar krachtige containers niet alleen je keuken kunnen opfleuren, maar ook je culinaire creaties naar een hoger niveau kunnen tillen.

Gezien wedwillen dat dit voor iedereen mogelijk is, presenteren we in deze blog alleen budgetvriendelijke kruidenpotjes. Deze komen van winkels als de Action en de Lidl, maar ook andere winkels zijn in onze zoektocht betrokken geraakt. Laten we samen bekijken welke potjes het betreft en of deze aan jouw smaak voldoen.

Kruidenpotjes Action

We vertelden het je al in de inleiding, maar ok bij de Action zijn kruidenpotjes te koop. Het assortiment is niet gigantisch, maar groot genoeg om hier je nieuwste aankoop voor in de keuken te plegen. Lees gauw verder om te ontdekken of de potjes inderdaad aan jouw wensen voldoen.

Kruidenpotjes

Prijs: €1,99
Afmetingen: 5 x 5 x 8 cm
Aantal: 4

Met een strak sluitende deksel zijn deze robuuste glazen potjes, potjes die je graag wil aanschaffen. Deze kruidenpotjes sluiten daarnaast hermetisch af en zijn perfect voor het opslaan van gedroogde theeblaadjes of aromatische kruiden. Alles blijft droog en er kunnen niet zomaar andere stoffen bijvliegen. Het enige nadeel aan deze potjes is de hals van het potje. Hierdoor zal het doseren van kruiden zonder hulpmiddelen, zoals een lepeltje, waarschijnlijk een stuk moeilijker gaan dan bij andere potjes. Het is ook niet echt alsof je een filter hebt, dus dat helpt natuurlijk ook niet mee. Maar goed, voor 50 cent per potje kan je misschien ook niet te veel verwachten.

Glazen voorraadpotten

Prijs: €3,99
Afmetingen: Ø 4,5 x 8,5 cm
Aantal: 10 stuks

Technisch gezien zijn dit misschien niet officiële kruidenpotjes, maar wie houdt je tegen om ze toch zo te gebruiken? Precies, niemand dus. Het voordeel van deze potjes ten opzichte van de voorgaande betreft namelijk niet alleen de prijs, het gaat ook om die hals waar we net over spraken. Deze potjes zijn namelijk volledig recht en daardoor is het waarschijnlijk wat makkelijker om te doseren. Verder hebben deze potjes wederom een klemdeksel die je opent middels het verschuiven van een metalen beugel. Daarnaast wordt je de keuze aangeboden om te kiezen tussen een rood en oranje kleurdetail.

Kruidenpotjes Lidl

Ontdek de kruidenpotjes van Lidl: handige containers om je kruiden en specerijen vers te houden en je keuken georganiseerd te maken.
Het zou een mooie leus voor in een reclame zijn. En in principe kunnen ze dat gelijk in gebruik nemen, omdat de Lidl inderdaad kruidenpotjes verkoopt. Het enige punt wat ons wat tegenstaat om deze met je te delen, is de prijs. We zullen de kruidenpotjes voor je neerzetten, maar weet dat we daar dus wat twijfelachtig over zijn.

ERNESTO® Voorraaddozen

Prijs: €19,99
Afmetingen: 5,3 x 10,1 x 7,2 cm
Aantal: 12 stuks

Elk kruidenpotje heeft een inhoud van 250 ml. Dat is dus genoeg om een tijdje vooruit te kunnen met de inhoud ervan dat je erin zult stoppen. Verder kan je de potjes per zes sorteren, gezien er twee houders worden meegeleverd waar de potjes in kunnen. Althans, potjes zijn het niet echt. Deze zijn namelijk niet van glas, maar van kunststof gemaakt. ‘Containers’ zou daarom misschien een betere verwoording zijn. Overigens is zeer voordelig aan deze potjes dat ze een instelbare strooiopening hebben. Het probleem dat je per ongeluk een halve container paprikapoeder over je aardappeltjes smeert, is daarmee direct verholpen.

Andere budget keuzes

We gaan verder naar het aanbod van andere winkels dan de Action en de Lidl. De Ikea is de eerste winkel waarvan we het assortiment onder de loep nemen. Kijk je mee?

Kruidenpotje Ikea

De Ikea dus. Ga je daar toevallig langs, neem dan een van de onderstaande soorten kruidenpotjes mee. En, als je er toch bent, een portie Zweedse balletjes gaat er ook vast en zeker in.

GULDFISK

Prijs: €0,59
Afmetingen: Ø 4 x 8 cm
Aantal: 1

Het potje is gemaakt van glas, de deksel van roestvrijstaal. En zo simpel als dat heb je voor 60 cent al een kruidenpotje in handen. Het voordeel van het feit dat dit kruidenpotje moederziel alleen wordt verkocht, is dat je er net zo veel kan meenemen als jij nodig hebt. Je hebt nooit potjes over of komt nooit potjes te kort. Het is bijna alsof het zo zou moeten zijn, nietwaar?

RAJTAN

Prijs: €2,99
Afmetingen: – , inhoud 15 cl
Aantal: 4 stuks

Deze potjes zijn prachtig én heel populair. Zoek een willekeurig filmpje op over iemand die zijn kruiden gaat indelen en de kans is groot dat hij of zij deze potjes gebruikt. Ze hebben een handige vorm, passen in veel laatjes en dergelijken en zijn simpelweg niet heel duur. Misschien wel wat duurder dan je in eerste instantie hoopte, maar goed, uiteindelijk zal het je niet bankroet maken.

CITRONHAJ

Prijs: €5,49
Afmetingen: Ø 7 x 12 cm
Aantal: 4 stuks

De CITRONHAJ potjes schaf je aan voor de wat grotere kruiden en items van dien soort. Denk aan laurierbladeren, kaneelstokjes, zonnebloempitjes, e.d. Ze zijn namelijk wat groter van formaat en er past dus ook simpelweg wat meer bij in. Verder kenmerken de potjes zich door een glazen body en een roestvrijstalen draaideksel.

Kruidenpotjes Irono

Prijs: €44,95
Afmetingen: 10,5 x 4,3 cm
Aantal: 36 stuks

We kunnen er moeilijk over doen, maar dat kunnen we zeg maar ook niet doen. Deze kruidenpotjes zijn misschien per stuk wat duurder dan je wil, maar de prijs betaal je niet alleen voor de potjes. Naast de potjes krijg je verschillende soorten strooideksel, stickers in verschillende vormen om de potjes mee te labelen, een marker én een trechter. Met name dat laatste is handig, omdat je dan zo je kruiden vanuit zakjes of supermarkt potjes in hun nieuwe potje giet, zonder te smeren. Kruiden zijn niet altijd heel goedkoop en het zou zonde zijn als daar iets van verloren gaat. Dus, ben je een fervent amateurkok en houd je van structuur, dan zou dit misschien weleens de aankoop van het jaar kunnen zijn. Of wat dacht je ervan om dit als (kerst)cadeautje te vragen?

Kruidenpotjes Xivada

Prijs: €29,95
Afmetingen: 11 x 4.5 cm
Aantal: 24 stuks

Wederom een pakket waar je absoluut blij van wordt. Je ontvangt naast de 24 kruidenpotjes, 48 strooideksels (groot en fijn), een schoonmaakborstel, een opvouwbare, siliconen trechter en 240 kruidenlabels. De kruidenlabels zijn rechthoekig of rond. Zo kan je naar jouw smaak de potjes versieren, want de ene is voor de deksel en de andere de zijkant van het potje. Waarom zoveel labels? Nou, deze beschrijf je niet zelf, maar zijn al beschreven. Het zou jammer zijn dat jouw kruid er net niet tussenzit, dus vandaar de grote hoeveelheid aan soorten labels, zodat je alle potjes naar wens kan beplakken. 23 potjes mét label en ééntje zonder is vast niet waar je op zit te wachten.

Koopgids kruidenpotjes

Kruidenpotjes zijn handige containers om je kruiden vers te houden en georganiseerd te bewaren. Of je nu een ervaren chef-kok bent of gewoon af en toe kookt, hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij het kopen van kruidenpotjes:

 • Materiaal
  Kruidenpotjes zijn meestal gemaakt van glas, plastic of roestvrij staal. Glazen potjes zijn populair omdat ze de inhoud goed zichtbaar houden en geen smaken of geuren opnemen. Plastic potjes zijn lichter en breken niet gemakkelijk, maar kunnen na verloop van tijd verkleuren. Roestvrijstalen potjes zijn duurzaam en roestvrij, maar niet doorzichtig.
 • Afsluiting
  Zorg ervoor dat de kruidenpotjes een goede afsluiting hebben om lucht en vocht buiten te houden. Potjes met schroefdeksels, klemdeksels of rubberen afdichtingen zijn ideaal om kruiden vers te houden.
 • Grootte
  Kies potjes met een geschikte grootte voor je kruiden. Te grote potjes kunnen ruimte verspillen, terwijl te kleine potjes moeilijk te vullen en te gebruiken zijn.
 • Doorzichtigheid
  Als je snel wilt zien welke kruiden erin zitten, kies dan voor doorzichtige glazen potjes. Dit maakt het gemakkelijker om je kruiden te herkennen zonder de potjes te hoeven openen.
 • Etikettering
  Overweeg potjes met etiketteringsruimte, zodat je de naam en de datum van aankoop van de kruiden kunt noteren. Dit helpt je om je kruiden georganiseerd te houden en hun versheid bij te houden. Overigens worden sommige potjes ook al met standaar etiketten geleverd.
 • Stapelbaarheid
  Als je beperkte opbergruimte hebt, kunnen stapelbare kruidenpotjes handig zijn. Ze nemen minder ruimte in beslag en maken optimaal gebruik van je opslagruimte.

Ja? Heb je alles goed in je opgenomen? Dan is het nu tijd om de wensen om te zetten naar een daadwerkelijke aankoop van een budgetvriendelijke kruidenpotjesset.

Ook interessant