Lucinda Riley: Zeven Zussen boeken volgorde en meer

Lucinda Riley schreef ontzettend veel boeken. Zelfs nog veel meer dan je op het eerste gezicht zal denken, want wat niet iedereen weet, is dat Lucinda Riley niet de naam onder welke ze vroeger schreef. Eerder was het namelijk Lucinda Edmonds. Omdat ze niet wilde dat de boeken die ze jaren later zou schrijven werden geassocieerd met Edmonds, koos ze voor Riley. Hoewel het geen geheim is, is het niet iets dat heel bekend is.

Want, waar de meeste mensen Lucinda Riley van kennen is natuurlijk van de Zeven Zussen-reeks. In deze blog vertellen we je de volgorde van die reeks, maar ook de volgorde van haar andere boeken. Onder de naam Lucinda Riley bestaan verschillende best-sellers, welke óók de moeite waard zijn om te lezen. Goed, we zullen maar gauw verder gaan, zodat je straks daadwerkelijk lekker een boek van Riley kan lezen.

Wie is Lucinda Riley?

We doen nog even een beknopte versie van de ‘wie is Lucinda Riley’. Op die manier hopen we dat je begrijpt waarom ze zo populair is en wat ze heeft betekent voor de schrijverswereld.

Lucinda Riley was een Britse schrijfster die internationale bekendheid verwierf met haar meeslepende romans. Ze werd geboren op 16 februari 1965 in Noord-Ierland en groeide op in Engeland. Riley begon haar carrière als actrice, maar na het krijgen van de ziekte van Pfeiffer werd se semi-geforceerd om wat anders te doen. Haar echte doorbraak als schrijfster kwam met de De Zeven Zussen-reeks, een serie van zeven boeken die het verhaal vertellen van zes geadopteerde zussen die na de dood van hun adoptiemoeder op zoek gaan naar hun afkomst. De serie werd een wereldwijde bestseller en maakte Riley tot een van de meest gelezen auteurs van haar tijd. Ze schreef ook andere romans, vaak met historische elementen en complexe familiegeschiedenissen. Haar boeken werden vertaald in meer dan 40 talen en verkochten miljoenen exemplaren wereldwijd.

Helaas overleed Lucinda Riley op 11 juni 2021 op 56-jarige leeftijd na een lange strijd tegen kanker. Haar nalatenschap als getalenteerde schrijfster leeft voort in haar boeken, die geliefd blijven bij lezers over de hele wereld.

De Zeven Zussen-reeks

Al in 2013 ontstond het idee om een zevendelige serie te schrijven. Het idee van dat getal ‘zeven’ kwam natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Het is namelijk gebaseerd op de mythen en legendes van De Zeven Zusters van de Pleiaden. Alle zussen zijn, net als in de boeken, de dochters van de titaan Atlas, wie het hemelgewelf op zijn schouders draagt. Ze zijn in principe de personificatie van het Zevengesternte.

De namen van de zussen komen in principe niet helemaal overeen met de namen uit de mythe. Dat ze er op gebaseerd zijn klopt overigens wel. Zo is Cece te herleiden naar Celaeno en Tiggy naar Taygete. Zelfs de Verloren Zus komt op een manier overeen met de overgebleven naam, Merope, uit de mythe. De ster is het zwakst, wordt pas als laatste ontdekt en is nauwelijks met het blote oog te zien. De volgorde van de boeken betreft:

 1. De Zeven Zussen
 2. Storm
 3. Schaduw
 4. Parel
 5. Maan
 6. Zon
 7. De zevende zus

Het komt, for your information, niet uit de lucht vallen dat het Lucinda Riley interesseerde om Griekse mythologie en filosofie in haar boeken te verwerken. Zo studeerde ze op latere leeftijd in haar leven nog filosofie en is het altijd een onderwerp geweest dat haar aantrok.

Het achtste boek

De oplettende lezers thuis weten misschien ook dat er een achtste boek van Lucinda Riley is verschenen. Echter is deze pas verschenen nadat Lucinda Riley op 11 juni 2021 was overleden. Het zit zo dat Lucinda’s grootste wens was dat het achtste boek nog zou verschenen. Belangrijke passages waren al geschreven en er waren veel belangrijke aantekeningen gemaakt. Uiteindelijk werd het oudste zoon Harry Whittaker die het boek zou afschrijven. Zo zou het verhaal van adoptievader Pa Salt uiteindelijk duidelijk worden. Hij is namelijk degene die ervoor zorgde dat alle zussen op zoek konden gaan naar hun roots én erachter kwamen dat er nog een zevende zus was.

Andere boeken

Maar, zoals we al zeiden, heeft Lucinda onder de naam Lucinda Riley nog een hoop andere boeken geschreven. Dit zijn voor een groot deel standalones, dus daarvan ‘boeit’ het niet in welke volgorde je ze leest. Het gaat om:

 • De lavendeltuin
 • Het meisje op de rots
 • De nachtroos
 • De olijfboom
 • Het Italiaanse meisje
 • De vlinderkamer
 • De orchideeëntuin
 • De zilverboom
 • De liefdesbrief
 • De geheimen van de kostschool

En oh ja, wil je je kleine ook alvast aansteken met het Lucinda Riley-virus? Ze heeft in samenwerking met zoon Harry Whittaker ook een aantal kinderboeken geschreven. Dit zijn: Bram en het droomengeltje, Emma en het kerstengeltje, Rosa en het vriendschapsengeltje en Noah en het speurengeltje.

Conclusie

De De Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley omvat zeven (of eigenlijk acht) boeken in totaal, beginnend met De Zeven Zussen en eindigend met De Zevende Zus. Naast deze serie heeft Riley ook standalone romans geschreven, waaronder Het Italiaanse meisje, De lavendeltuin en Het meisje op de rots. Haar boeken zijn wereldwijd populair en blijven lezers betoveren met meeslepende verhalen en intrigerende personages.

Latest from Blog