Sanne Hans: carrière, vermogen, relatie en meer informatie

brown acoustic guitar on brown wooden floor

Sanne Hans? Miss Montreal zal je bedoelen! Met deze naam is ze niet voor niets zo bekend geworden als ze nu is!

Goed, misschien is dat een beetje overdreven, maar de meeste mensen zullen Sanne Hans kennen als Miss Montreal. Sterker nog, we weten bijna wel zeker dat er genoeg zullen zijn die Miss Montreal wél kennen en Sanne Hans niet. In deze blog zullen we in ieder geval op beide personen (voor zo ver dat mogelijk is) ingaan. We vertellen over haar carrière, maar ook over hetgeen waar ze vandaag de dag mee bezig is. Nieuwsgierig? Wacht niet langer en begin lekker met lezen!

Carrière

Dat we zoveel over Sanne Hans aan je kunnen vertellen, heeft er natuurlijk alles mee te maken dat ze een succesvolle, publiekelijke carrière heeft. Hoe dat allemaal is begonnen, zullen we je nu vertellen.

Al vroeg was Hans bezig met het maken van muziek. Echter duurde het eventjes voordat ze echt doorbrak (met haar eigen muziek). Het balletje ging rollen nadat de zangeres te zien was in een commercial voor smeerkaas. De toenmalige 3FM-dj Giel viel haar stemgeluid op en vanaf dat moment zou het alleen nog maar beter worden. Dit speelde zich overigens af in 2008.

Na een aantal jaar te hebben gespeeld met andere muzikanten, bleek het later ook tijd om haar eigen band te vormen. Deze noemde ze Miss Montreal en bestaat dus uit meer personen dan alleen haarzelf. De eerste hit die ze met hen scoorde was ‘Just a Flirt’. Een heel aantal liedjes en optredens verder, zou ‘Hoe’ (samen met Nielson) uitkomen. Ook dit bleek weer een daverend succes te zijn.

Televisie en theater

Wat er wel vaker gebeurt met de bekendere personen, is dat ze worden uitgenodigd voor verschillende televisieprogramma’s. Zo gold dat ook bij Miss Montreal. Ze nam onder andere deel aan Wie is de Mol? en jureerde in het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Bij dat laatste programma ontmoette ze trouwens Nielson.

Feitje: Sanne slist veel, maar tijdens het zingen heeft ze daar geen last van

Een tijd na het uitbrengen van haar eerste album is het tijd voor wat anders dan televisie, want Hans ging namelijk het theater in. De tour genaamd S-ss-sss-anne! is een persoonlijke show waar ook haar muzikaliteit naar voren komt. Het heeft enige tijd in de theaters gespeeld en was een genot om naar te kijken.

Albums

Hoewel er door de jaren heen verschillende albums uitkomen, evenals samenwerkingen met andere bekende artiesten (Bløf) is Hans eigenlijk nooit de állergrootste geweest. Echter presteert ze in 2020 iets wat niet heel veel anderen zo goed kunnen. Ze doet mee aan het programma ‘Beste Zangers’ en vertolkt daar een lied van Stef Bos, ‘Door de wind’. Dit doet ze zo goed, dat ze ongeveer heel het land ermee emotioneert, inclusief Stef Bos zelf, die het natuurlijk live mocht meemaken. Inmiddels is de video op YouTube alleen al 16 miljoen keer bekeken. Er volgt in het programma nog een duet van Hans en Bos samen, wat eveneens het kippenvel op je armen doet laat verschijnen.

Zie hier het optreden van Miss Montreal

Tegenwoordig zie je Miss Montreal veelal verschijnen op festivals, bij grote shows waaronder ‘Holland zing Hazes’ en maakte ze weleens onderdeel uit van de Streamers. Met andere woorden: wil je haar in het echt eens zien shinen, dan kan dat zeker!

Vermogen

Het exacte vermogen van Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, is niet publiekelijk bekend omdat dit vaak afhangt van verschillende factoren zoals inkomsten uit muziekoptredens, albumverkoop, royalty’s, sponsoring en andere zakelijke ventures. Als succesvolle Nederlandse zangeres en songwriter heeft ze echter naar schatting een aanzienlijk vermogen opgebouwd door haar lange carrière in de muziekindustrie. Dat betekent overigens niet dat het leven van een artiest altijd op rolletjes loopt. Met andere woorden: je moet jezelf wel blijven aanbieden, want als er geen optredens zijn, zal er ook nauwelijks geld binnenkomen.

Relatie

Weg van de zaak (het vermogen) die ons a) niet interesseert en b) niet zou moeten interesseren en door naar wat luchtigers. En dat is of het hart van deze knappe dame al is gestolen? Het antwoord is ‘ja’. We moesten even graven, maar uiteindelijk zien we op haar Instagram pagina een foto uit 2023 waarin ze het lustrum van haar relatie met haar vriend aankondigt. Zie onderstaande foto:

Ziet eruit als een gelukkige foto, al durven we je niet te vertellen wie dit nu eigenlijk is. Het is in ieder geval géén persoon die graag in de spotlights verschijnt, want anders hadden we dat wel ergens anders kunnen vinden in onze zoektocht. Nou ja, we moeten ook eerlijk bekennen, we zullen er ook niet te veel moeite in stoppen. Als een man graag anoniem wil blijven, wie zijn wij dan om dat van hem ‘af te pakken’?

Conclusie

Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd als Nederlandse zangeres en songwriter. Met haar karakteristieke stem, krachtige teksten en unieke stijl heeft ze een breed publiek weten te bereiken en een blijvende impact gemaakt in de Nederlandse muziekscene. Haar succes wordt weerspiegeld in haar hitnummers, samenwerkingen en deelname aan populaire programma’s zoals Beste Zangers. Als inspirerende artiest blijft Sanne Hans geliefd bij haar fans en laat ze zien dat doorzettingsvermogen en authenticiteit leiden tot succes in de muziekwereld. Op naar nog veel leuke optredens en ✨magnificant performances✨.

Ook interessant