Willeke Alberti: vermogen, liedjes, huwelijkspartner en meer feiten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als er een lijst zou bestaan met Nederlanders die voor altijd een ere plekje mogen hebben op een of andere wall of fame, dan zou Willeke Alberti er op mogen staan. Ze is inmiddels een legende waar vele mensen tegen opkijken. Wat doet ze het goed, wat heeft ze veel voor anderen betekent en hoe knap is het dat ze vandaag de dag nog in de schijnwerpers verschijnt?

In deze ode aan… uhh… blog zullen we je alles vertellen over Willeke Alberti. Denk aan degene met wie ze is getrouwd tot het vermogen wat ze heeft. Ook een aantal liedjes van deze vrouw zullen we uitlichten en daarnaast zal je nog veel meer lezen over wat je waarschijnlijk zal verbazen. Lees je gauw verder? Wij staan in ieder geval te trappelen om je over het een en ander te informeren!

Willeke Alberti in een notendop

Willeke Alberti is een Nederlandse zangeres en actrice, geboren op 3 februari 1945 als Willy Albertina Verbrugge in Amsterdam. Ze is een van de meest geliefde en iconische artiesten van Nederland, met een carrière die al meer dan 60 jaar beslaat. Alberti brak door in de jaren zestig en heeft sindsdien talloze hits uitgebracht in verschillende muziekgenres, waaronder pop, chanson en Nederlandstalige muziek. Naast haar muzikale succes heeft ze ook in diverse films en televisieprogramma’s gespeeld.

Liedjes

Als we dan kijken naar haar liedjes, zijn dat er nog al wat. De één is beter bekend bij het grotere publiek dan de andere, maar dat maakt ze niet minder goed. Een voorbeeld van iets dat iedereen meteen mee zingt in zijn of haar hoofd, is het volgende:

Samen zijn
Is samen lachen samen huilen
Leven door dichtbij elkaar te zijn
Samen zijn

Willeke Alberti in het liedje ‘Samen Zijn’ (1987)

We pakken er trouwens ook gelijk wel een bijzondere uit, want net zoals de ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, is dit ook een liedje dat geregeld op begrafenissen wordt afgespeeld. Niet dat dat erg is, maar wel goed om te weten. Andere bekende titels zijn:

 • ‘Spiegelbeeld’ (1963)
 • ‘Telkens weer’ (1965)
 • ‘De glimlach van een kind’ (1968)
  oorspronkelijk samen met vader Willy Alberti opgenomen
 • ‘Mijn dagboek’ (1965)
 • ‘Vanavond om kwart over zes ben ik vrij’ (1964)
 • ‘Niemand laat zijn eigen kind alleen’ (1974)
  oorspronkelijk samen met vader Willy Alberti opgenomen

Kenmerkend aan de liedjes van Willeke Alberti is overigens het emotionele en toegankelijke karakter. Haar repertoire omvat een breed scala aan thema’s, zoals liefde, verlies, vreugde en verdriet, die resoneren met het publiek. Haar warme stem en expressieve interpretatie voegen diepte toe aan haar nummers, waardoor luisteraars zich kunnen identificeren en emotioneel verbonden kunnen voelen. Daarnaast zijn haar liedjes vaak melodisch sterk en hebben ze een tijdloze kwaliteit, waardoor ze geliefd blijven bij verschillende generaties, al zie je tegenwoordig dat met name de opa’s en oma’s nog veel van de muziek kennen. Een willekeurige jongen van 10 jaar zal waarschijnlijk geen idee hebben.

Vermogen

Zelfs nu Alberti boven de 70 jaar is, wordt ze regelmatig gevraagd voor programma’s, optredens en andere media gerelateerde activiteiten. Ze heeft jarenlang opgetreden met de grootste namen en is dus erg bekend. Je zou daarom verwachten dat ze inmiddels een mooi vermogen heeft opgebouwd. Mensen speculeren er op los. De ene schat haar vermogen op 8 miljoen, de ander op wel twintig miljoen euro. Wat daar van waar is, is ons niet bekend. Laten wij het erop houden dat Alberti het niet slecht heeft en kan genieten van een wat rustiger leven in luxe. Ze heeft er immers hard voor gewerkt, evenals het feit dat ze veel voor haar publiek heeft betekent. En die invloed, die is écht onbetaalbaar.

Huwelijkspartner

We gaan er niet omheen draaien: Willeke Alberti heeft al haar hele leven een prachtige persoonlijkheid en ziet er qua uiterlijk niet verkeerd uit. We begrijpen dan maar al te goed dat veel mannen (of vrouwen) haar bewonderen en wel graag een beschuitje met haar zouden willen delen. En in principe is daar in de praktijk niets aan gelogen. Alberti heeft inmiddels al een aantal huwelijkspartners versleten, die ieder om hun eigen reden uiteindelijk niet meer bleven. We zetten het voor je op een rijtje:

 • Joop Oonk
  1965 – 1974
  Met eerste huwelijkspartner Joop Oonk kreeg Willeke dochter Daniëlle, wie in 1968 werd geboren. Helaas voor Danielle bleven haar ouders niet heel lang bij elkaar, want het huwelijks zou uiteindelijk strandden in 1974. Eind 2023 kwam er droevig nieuws toen bekend werd dat dochter Daniëlle op 55-jarige leeftijd overleed aan uitgezaaide endeldarmkanker.
 • John de Mol
  1976 – 1980
  Uit dit huwelijk met de bekende John de Mol, werd zoon Johnny de Mol (1979) geboren. Johnny werd bekend zoals wel meer personen uit zijn familie. Helaas hield het huwelijk niet lang stand. Het had te maken met het feit dat De Mol niet graag had dat hij gezien werd ‘als de man van’ en stond in die zin Willeke’s carrière wat tegen. Nou ja, het zou niet de laatste zijn met wie Willeke trouwde.
 • Søren Lerby
  1983- 1995
  Drie keer is scheepsrecht? Of nou ja, dat zou je kunnen denken van het derde huwelijk dat Willeke had. Maar goed, de volgende gelukkige bleek Søren Lerby, een Deense voetballer met ze een zoon genaamd Kaj kreeg. Helaas strandde ook dit huwelijk.

Sinds haar laatste huwelijk is Alberti nooit meer opnieuw getrouwd. Of dit een bewuste keuze is, weten we niet, maar als het is wat ze wil, dan snappen we dat. Je verliest misschien toch ergens het vertrouwen of vindt het simpelweg ‘wel goed geweest’ voor de komende tijd. Nou ja, ze heeft haar kinderen en kleinkinderen en daar gaat het grotendeels om.

Al met al heeft Willeke een enerverend leven geleefd en hopen we dat we nog lang van haar kunnen genieten. Ze zal langzamerhand steeds meer ouderdoms-/ gezondheidskwaaltjes oplopen, dus daar moet je ook rekening mee houden bij optredens e.d. die ze organiseert. Nou ja, we will see.

Latest from Blog